2014. november 3., hétfő

Dry Brush I NATC 1. forduló

Biát egészen máshonnan, még korábbról ismerem, és csak nemrég fedeztem fel hogy milyen szuper blogot ír. :) Persze rögtön belemerültem, és visszaolvastam vagy egy évnyi blogbejegyzést (általában így vagyok ezzel, ha végre találok valami új oldalt, amit eddig nem ismertem, és szép képek vannak rajta, érdekes, jól megírt tartalom és végtelen mennyiségű inspiráció...)

De a lényeg az, hogy egészen nagy kedvet csinált valami új kipróbálásához. Sok manikűrös ilyen-olyan tematikájú kihívást láttam már, és noha nagyon tetszettek az alkotások, mégis úgy éreztem én ehhez kevés vagyok, nem lenne hozzá elég ötletem, stb. De ez a kihívás a különböző nail art technikákról szól, ami tök jó, mert csak nemrég kezdtem el komolyabban foglalkozni a témával, és ez pontosan az a fajta lépés, amit még megugorhatónak érzek, de fejlődni is tudok tőle. Úgyhogy vágjunk is bele!


Az első fordulóban - mint azt a képen is láthatjátok, a 'dry brush' technikát kellett alkalmazni - ez gyakorlatilag a majdnem száraz ecsettel történő köröm-artozás. Bevallom, elsőre kicsit elszontyolodtam, mert a google által feldobott képek közül nem nagyon találtam kedvemre valót, így kicsit félve vágtam bele a saját körmeim szétmaszatolásának, de végül mégis meggyőzött. Meglepő, de elégedett vagyok az eredménnyel :)
(a fotós skilljeimen még javítani kell, mondjuk az is igaz hogy este, fény nélkül nem a legegyszerűbb bármit is hitelesen megörökíteni.)

Felsorakoznak a választott lakkok: piCture pOlish Grace / Golden Rose 104 / Zoya Jem

Mivel elég limitált (még) a lakk-készletem, elég hamar megtaláltam a megfelelő alanyokat, a lilák túlsúlyban vannak, így belőlük találtam leghamarabb három passzoló árnyalatot. Alapnak a kedvenc piCture pOlish Grace lakkja került fel, ami egyébként azon ritka lakkok közé tartozik, amit önmagában is szívesen hordok (mostanában a többi túl unalmas 'pucéran'). A minták felpacsmagolását a Golden Rose 104-es bogyószínével kezdtem, és a Zoya sötétlila csillámos Jam lakkjával fejeztem be.

Talán kicsit kevésbé látszik, de a középső ujjon véletlenül vízszintesen is sikerült húznom egy csíkot, ami annyira megtetszett, hogy utána próbáltam a többi is hasonló technikával dekorálni (valamiért a nemrégiben megjelent Catrice kollekció csomagolása ugrott be róla, a Check & Tweed - kicsit skótkocka-hatású lett.)

(csak sikerült egy kósza szösznek beleragadnia az egyik ujjamba)

Szóval bevallom őszintén, én megkedveltem ezt a technikát. Az elkészítése pofonegyszerű (tényleg!),  aminek nagyon örültem, mert a nyomdázással eddig nem volt túl sok sikerélményem - bár az is lehet hogy rossz lemezekkel próbálkoztam. Itt is lesz majd nyomdázós forduló, addig igyekszem rágyúrni kicsit jobban (és beszerzek egy Moyou plate-et a biztonság kedvéért.)

Köszönöm a lehetőséget Bia! :)

Felhasznált lakkok:
  • Essence - Studio Nails  24/7
  • piCture pOlish - Grace
  • Golden Rose - Rich Color 104
  • Zoya - Jam
  • Essence - Quick dry topcoat
Itt láthatjátok a többiek alkotásait is:


6 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett , igazán őszies manikűr !!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm! :)
      a tied is csodás, jól mutatnak a kékek együtt!

      Törlés
  2. Ah, lila :D Az elért hatás is nagyon tetszik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát igen, mondjuk úgy hogy vannak a lila lakkjaim, meg a minden más színű lakkok :)
      köszi!

      Törlés