2014. november 11., kedd

Catrice Long Lasting Lip Pencils I Sminkteszt

Szerencsére (bár a pénztárcám és a barátom szerint inkább sajnos) elég közel dolgozom a Kökihez, így hazafelé gyakran benézek és körbenézek a Mülleres sminkállványoknál, hátha találok valami izgalmas akciót vagy régóta vágyott terméket leakciózva. Így futottam bele a leárazott Catrice szájkontúrceruzákba, és mivel amúgy is épp egy sötét Mac rúzs alá valót kerestem, így rögtön lecsaptam a kb. 350 Ft-ra árazott 110-es Tom and Berry ceruzára. Mivel eléggé bevált, később beruháztam egy világosabb árnyalatra is (150 Vintage Rose) teljes áron, egy barátnőm esküvői sminkjéhez.


A külsejét tekintve egy átlagos fa ceruza műanyag kupakkal, ami szerencsére nem csúszik le könnyen, így táskába dobva is biztonságosan védve marad a hegye. A textúrája krémes, de közepesen kemény, így kellemesen siklik az ajkakon anélkül, hogy túl sok festéket vinne fel.
A két szín minősége között jelentős eltéréseket fedeztem fel, így külön mutatnám be őket:
  • Tom & Berry: Imádom a nevét! Sötétbordós félmatt finish, igazi őszi bogyószín. Mint a legtöbb sötét szín, ez is elég rendesen kiemeli az egyenetlenségeket, így érdemes felkenés előtt egy fogkefével átdörgölni az ajkakat és ajakápolóval bekenni, így nem ül bele a redőkbe. A pigmentáltsága csodás, könnyű vele dolgozni, és elég tartós. Annyira kedvelem a színét, hogy sokszor csak ezt kenem fel egy ajakápolóval, így ugyan nem tart annyi ideig, de mivel szépen kopik, és nem teljesít gyengébben mint egy átlagos rúzs (sőt!), teljesen rendben van. A 350 Ft-hoz képest egy igazi csoda! 5/5
  • Vintage rose: Amilyen jónak indult, sajnos benne csalódnom kellett. Egy nude ceruzát kerestem a visszafogott esküvői smink kiegészítéséhez, és a korábbi tapasztalatokból kiindulva ez tűnt a legjobb ár/érték arányú választásnak. A sötétebb tesójától eltérően ő sajnos kevéssé pigmentált, és az állaga is jóval keményebb, így nem lehet szépen rajzolni vele az ajkakra (kézfejre viszont igen, ezzel csapott be jó alaposan). A színe egyébként gyönyörű, ahogy láthatjátok alant: világos púderes rózsaszín finom egy leheletnyi sötét tónussal - éppen ezért sajnálom nagyon, hogy nem lehet ezt igazán kinyerni belőle. Gyakorlatilag alig látszik valami belőle, ami teljesen oké lenne - csak abszolút nem ilyen színűek az ajkaim. Természetesen előfordulhat, hogy az én készülékem nem kompatibilis vele - akkor viszont nem teljesen értem, miért működik a másik ennyire jól. 3/5


Íme a swatchok:

Balról jobbra: Catrice Lip pencil Vintage Rose, NYX Round rúzs Vitamin, Catrice Lip pencil Tom & Berry


A középső csík a legutóbbi szülinapi Pixiboxból szerzett NYX Round Lipstick Vitaminjából származik, erről majd legközelebb hozok részletes véleményt és több képet!

Összességében jónak tartom ezeket a ceruzákat, ár/érték arányban abszolút verhetetlenek (mint sok másik Catrice termék egyébként), de érdemes alaposabb kipróbálásnak alávetni őket, mielőtt az ember a kasszához libben velük. :)

Nektek van kedvenc szájkontúrotok? Szoktatok használni ilyesmi termékeket?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése