2014. október 31., péntek

Blognyitó Sephora swatch I Sminkteszt

Sok-sok dolgot szeretnék feltenni erre a blogra, a személyes tartalom úgyis majd jön a posztokkal, úgyhogy most kezdeném is egy jó kis Sephora-paletta bemutatásával.Szülinapom alkalmából még májusban kinéztem magamnak a Naked 3 palettát, és mivel épp volt ismerősöm kint Párizsban, legegyszerűbbnek a Sephorás rendelés tűnt. Aktuális akcióként egy kabuki ecsetet adtak ajándékba 50€ fölött, így kellett még valami a kosaramba, ami kipótolja a paletta árát 50-ig. Ez egyébként mindig egy nehéz döntés nekem, nem tudom ti hogy vagytok vele, az ilyen jellegű akcióknál általában van egy, max 2 dolog amire nagyon vágyom, és amikor kvázi "muszáj" mellétenni még valamit, akkor mindig meg vagyok lőve, hogy mi legyen az. Így tehát jódarabig válogattam a szebbnél szebb sminktermékek között, mígnem rábukkantam erre a kis apróságra.

Igazi utazós alapdarabnak ígérkezett - egy pirosító, 2 matt és 2 fényes szemhéjpúder, egy világos, enyhén csillámos rózsaszín és egy "dögös vörös" szájfény. Így hát végül ő jött velem.


Külsejét, méretét tekintve egészen kompakt, abszolút táska/utazó-barát: strapabíró műanyag paletta tükörrel, becsukott állapotban egy kis Sephorás bevásárlószatyorra hasonlít, még két piros füle is van, ami egyébként megkönnyíti a paletta kinyitását. Egyre kell csak vigyázni: a szájfény (nálam csak a piros) hajlamos arra, hogy megolvadjon, ez esetleg összekenheti a tükröt. 4,5/5

Minőségileg meglepően jól teljesít a paletta. A színek szépen pigmentáltak, jól satírozhatóak és nem porolnak. A pirosítónak is szép árnyalata van, és a szájfények is praktikusak - bár a piros minősége nem az igazi. 4/5

Balról jobbra: vörös szájfény, rózsaszín szájfény, matt bézs szemhéjpúder

1. Vörös szájfény: Szerintem ez a paletta gyenge pontja, egy pár szekrényben töltött meleg nyári nap után megfolyt, és azóta is olyan "mocsár" állagú. Ez még a képeken is látszik: így kicsit nehéz bánni vele, bár a színére amúgy nincs panaszom, és a tartóssága is átlagosnak mondható, nem tud se többet, se kevesebbet mint egy mezei szájfény.
2. Rózsaszín szájfény: Elegáns kis darab, nagyon enyhe színezetű, apró arany csillámokkal. Ez nem olvadt meg, így jobban használható mint a vöröses, de nem túl tartós.
3. Matt bézs szemhéjpúder: Kiváló alapdarab, kellemesen pigmentált, jól satírozható. Én a mozgó szemhéjra szoktam alapként feltenni, natúr nappali smink elengedhetetlen kelléke.

Balról fényes sötétbarna, ezüst, fekete, és a pirosító

4. Szatén sötétbarna szemhéjpúder: Bevallom, nekem ő a kedvencem a palettából. Enyhén irizáló bordós-sötétbarnás szatén por, remekül építhető, nem porol, csodásan pigmentált. Ha igazán nagyon sietek, van hogy csak őt dobom fel a külső szemzugba, elsatírozom, és máris kész a smink :)
5. Ezüst szemhéjpúder: Szürkés ezüst, közepesen pigmentált, közepesen építhető. Őt szoktam legkevésbé használni, egyébként jó kis darab, csak nemigen szoktam ezüstös sminket készíteni.
6. Matt fekete: Közepesen pigmentál, tartós fekete matt púder, ez sem porol és szintén jól építhető. Én enyhén nedves ecsettel tusvonalat is szoktam húzni vele, az is szépen bírja.
7. Barackrózsaszínes pirosító: A palettában annyira nem látszik, de elég különleges barackos-rózsaszínes a pirosító színe, szerintem nagyon szép. A pigmentáltsága jó, nem túl erős, így elég egyszerű elsatírozni. Jól kezelhető, univerzális szín a mindennapokra.

Ár/érték arányát tekintve - noha az egyes pan-ek mérete elég aprócska, mégis annyi jól használható festéket kapunk az áráért, hogy mindenképpen megéri - különösen azért, mert a minőségük remek, így a drámai hatás elérése érdekében sem kell sokat használni belőlük. €6,95-ért szerintem ez egy okos választás.  5/5

Összességében nagyon meg vagyok elégedve vele, az első időszakban, amikor még csak ismerkedtem a Naked3 palettámmal, bevallom ehhez nyúltam gyakrabban, ezt valahogy nem féltettem annyira :) Van egy nagyobb testvére is 15 euróért, remélem lesz még alkalmam őt is megvásárolni - noha szerintem a több mint dupla árért nem nyújt kétszer ennyit.

Van kedvence utazós palettátok? Kíváncsi lennék ti milyet használtok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése